www.ebtechniekgroep.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Stekkerproef

Stekkerproef

🔌 Wij ontvangen wekelijks telefoontjes over stroomuitval in huis. Voordat u gelijk een erkende elektricien inschakelt, adviseren wij altijd de stekkerproef uit te voeren om eventuele kosten te besparen. Maar wat is dat eigenlijk? Met de stekkerproef ontdek je hoe en waar de kortsluiting is ontstaan.

👉 Lees hieronder hoe je de stekkerproef uitvoert:
1. Schakel alle groepen in jouw groepenkast uit, óf verwijder de zekeringen van de groepen 2. Haal in de gehele woning alle stekkers uit de stopcontacten 3. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de groepenkast opnieuw in 4. Plaats nu één voor één de stekkers in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten om de beurt aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat. Ga pas daarna door naar het volgende apparaat.
5. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat je een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan heb je de oorzaak van de stroomstoring gevonden. Het apparaat zal gerepareerd of vervangen moeten worden.
6. Geeft geen enkel apparaat een probleem, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting. Blijft de aardlekschakelaar alsnog uitvallen? Dan is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met de installatie. In dit geval kun u het beste een erkende installateur bellen.