www.ebtechniekgroep.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Tweede Muntstraat te Breda

Tweede Muntstraat te Breda

In de Tweede Muntstraat in Breda hebben we samen met HaWee een woning uit het begin van de vorige eeuw aangepast aan de huidige tijd. De bestaande installatie bestond nog uit stalen buis, met origineel schakelmateriaal. Omdat de eigenaren graag zo veel mogelijk van de oude sfeer wilden behouden, hebben we schakelmateriaal van Berker uit de 1930 serie toegepast. Het uiterlijk van klassieke draaischakelaars en ronde afdekramen, maar dan met moderne techniek. Bijzonder genoeg maakt Berker zelfs een internet aansluiting met het design van de jaren 30! Ook is de bewuste keuze gemaakt om op sommige plaatsen ook de schakelaars opbouw te maken, omdat dat oorspronkelijk ook zo was. Voor de buitenverlichting, die overal in het huis apart met losse knopjes bediend werd, hebben we een moderne Astro-tijdschakelaar toegepast. Deze is voorgeprogrammeerd met alle zonsop- en ondergangstijden voor de komende decennia. Nu gaan iedere dag vanzelf alle buitenwandlampen centraal op de juiste tijden aan (en uit) zonder omkijken en zonder een schemerschakelaar op de oude gevel.

Een bijzondere vondst was een krant uit 1941 die lang geleden achteloos in een tochtgat in de vloer werd gepropt, en 80 jaar later nog prima te lezen is.