www.ebtechniekgroep.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Voordelen zonnepanelen

Voordelen zonnepanelen

Je bent geïnteresseerd in zonnepanelen of weet al zeker dat je ze op je dak wil. Maar wat zijn de voordelen van een zonnesysteem? We hebben op een rijtje gezet waarom kiezen voor zonnepanelen een heel goed idee is.

Je energierekening gaat omlaag
Op een zonnige dag wekken je panelen constant energie op. Wanneer je de wasmachine aanzet, gebruikt de wasmachine de stroom van je panelen direct. Je 'koopt' op dat moment geen stroom, waardoor je minder afhankelijk bent van je energiemaatschappij.

Zonnestroom is milieuvriendelijk
De zon is een natuurlijke bron van energie. Wanneer je zonnepanelen koopt, weet je dus zeker dat de stroom die je opwekt echt groen is. Groene energie is duurzaam en niet schadelijk voor het milieu. Door het kopen van zonnepanelen draag je dus bij aan een beter klimaat.


De verlengde salderingsregeling is gunstig
In april 2019 werd bekend gemaakt dat de huidige salderingsregeling tot 2023 niet zal veranderen. Dit houdt in dat je tot die tijd volledig profiteert van de zonne-energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet.


De waarde van je huis stijgt
Een ander voordeel van een zonnedak is dat de waarde van je huis erdoor stijgt. Mocht je gaan verhuizen, dan zijn de energiekosten voor de volgende bewoner namelijk lager. Ook verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning, omdat je gebruik maakt van groene stroom.


Je krijgt de btw terug
Wanneer je een zonnesysteem aanschaft, kun je als particulier de btw (21%) terugvragen bij De Belastingdienst. Wij  hebben een kant en klaar stappenplan voor je klaarliggen hoe je dat regelt.

Zonnepanelen gaan lang mee
Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Wanneer je je zonnesysteem goed onderhoudt en regelmatig controleert, kan dit zelfs langer zijn.

Een zonnedak vergt weinig onderhoud
Het onderhouden van een zonnedak is eenvoudig en gemiddeld maar één keer per jaar nodig. Is je dak moeilijk bereikbaar? Schakel dan een bedrijf in om je zonnepanelen te reinigen.