www.ebtechniekgroep.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Domotica in uw eigen huis

Domotica in uw eigen huis

Bent u van plan een nieuwbouwwoning te gaan bouwen of heeft u een verbouwing in het vooruitzicht? Denk dan ook eens aan een domoticasysteem. Domotica is het geheel aan elektronica in huis. Domos is het Latijnse woord voor 'huis' en wordt gekoppeld aan het woord 'elektronica'. Het gaat dus om alle elektrische toestellen en de technologie in huis die met elektronica en informatica werkt. Met domotica maakt u uw leven eenvoudiger en comfortabeler.

Het automatisch of op afstand aansturen van verlichting. gordijnen, rolluiken, verwarming, de vijverpomp of de garagedeur zijn enkele voorbeelden van zaken die geautomatiseerd kunnen worden.

Denk bij automatiseren aan het automatisch inschakelen van de verlichting wanneer u een ruimte binnenkomt of het sluiten van de gordijnen op het moment dat het donker begint te worden. Ook kunt u bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon alvast de verwarming thuis aanzetten, zodat u in een verwarmd huis terecht komt. Ook is het mogelijk om meerdere systemen aan elkaar te koppelen, zoals alarmsystemen, data- en telecominstallaties en mechanische installaties.