www.ebtechniekgroep.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Wat veranderd er in 2020 voor het terugvragen van de BTW van zonnepanelen?

Wat veranderd er in 2020 voor het terugvragen van de BTW van zonnepanelen?

Wat veranderd er op 1 januari 2020 met de invoering van de nieuwe KOR (Kleine Ondernemingsregeling) voor het terugvragen van de BTW van uw zonnepanelen?

De mogelijkheid om de BTW van uw zonnepanelen terug te vragen veranderd in 2020 niet en blijft dus bestaan. De wetswijziging heeft te maken met de ontheffing die na de teruggave aangevraagd dient te worden.

Momenteel dient u in de jaren na de aanschaf van uw zonnepanelen elk jaar BTW te betalen over de terug geleverde energie aan het net. Nu (2019) geldt de oude Kleine Ondernemingsregeling. Deze regeling houdt in dat wanneer per jaar minder dan 1345,- euro BTW betaald dient te worden over de terug geleverde energie aan het net, een vrijstelling van toepassing is waardoor er geen BTW betaald hoeft te worden. In een particuliere situatie is de te betalen BTW bijna altijd lager dan 1345,- euro. U kunt daarvoor vrijstelling aanvragen bij de Belastingdienst.

In 2020 zal met de invoering van de nieuwe KOR jaarlijks een deel van de BTW van de factuur terugbetaald moeten gaan worden. Het deel dat terugbetaald moet gaan worden bedraagt 20% per jaar. Er is echter een drempel van 500,- euro. Indien jaarlijks de terugbetaling minder dan 500,- euro is, hoeft er geen BTW terugbetaald te worden.

Voorbeeld: Op uw factuur van uw zonnepanelen staat bijv 1000,- euro BTW. Dan dient bij een beroep op de KOR in elk van de 4 opvolgende jaren 20% van de BTW terugbetaald te worden.

20% van 1000,- euro is 200,- euro per jaar. Aangezien 200,- euro per jaar lager is dan de jaarlijkse drempel van 500,- euro hoeft u de BTW niet terug te betalen.

Kortom; wanneer de totale BTW op de factuur lager is dan 2500,- hoeft er geen BTW terug betaald te worden.

Bij een particuliere installatie zal dit de meest voorkomende situatie zijn. De zonnepaneleninstallatie moet al gauw uit meer dan 35 panelen bestaan om jaarlijks te BTW te moeten terugbetalen.

Vind u het proces van het terugvragen van de BTW over uw zonnepanelen ingewikkeld of heeft u er geen tijd voor maar wilt u wel de financiële voordelen ervaren? Het bedrijf De Centrale BTW Teruggave kan u helpen met dit hele proces en neemt u de zorgen hiervan uit handen https://www.btw-zonnepanelen.nl/